Skjermbilde 2021-08-27 kl. 15.34.39

Klar for en helgetur nå som sommeren er over?

Ikke helt klar for å gi slipp på feriefølelsen? Forleng sommeren med en morsom helgetur sammen med gode venner, eller en etterlengtet kjærestehelg bare dere to.

Kortreist drømmeweekend
Sensommeren er tradisjonelt høysesong for voksenferie sammen med venner eller sin utkårende. Tradisjonelt har mange oppsøkt storbyer i utlandet, noe koronapandemien har satt en effektiv stopper for.  

Samtidig har pandemien lært oss hvor mange fantastiske attraksjoner vi har i umiddelbar nærhet, og at man ikke trenger å reise så langt for å oppnå feriefølelse.

Her er to meget attraktive weekendalternativer for deg som kunne trengt en hotellferie nå som sommerferien er over, enten du jakter bystemning eller deilig sensommernatur.

Byferie i Haugesund

Ta med vennegjengen eller kjæresten på hotellferie til Haugesund.

Den idylliske småbyen tilbyr en slags komprimert storbyfølelse ved at båthavn, deilig mat, handlegater, kulturtilbud og ellers andre attributter ligger i gåavstand til hverandre.

Våkne til deilige Smedasundet på hotell Maritim og Rogalands beste hotellfrokost. Hotellet rommer også fire av Haugalandets beste restauranter (alle under samme tak).

Nyt byens rike kulturmangfold. Spekteret strekker seg fra gallerier og museer, til scenekunst, stand-up og konsertopplevelser.

For den shoppingglade rommer bykjernen et rikt utvalg av små og store kles- og interiørbutikker i ulike prisklasser.

I tillegg er sentrum krydret med nisjebutikker som Shabby RecordsKrimz kramzDen lille bokbutikkenFormbar GlassverkstedCrush Concept og mye mer.

I sentrum ligger også et eget kjøpesenter, Markedet.

Vi anbefaler en pust i bakken mellom vakre staudebed og vannspeil i «Bibliotekparken» i sentrum, gjerne med medbrakt lunsj fra en av de nærliggende restaurantene.

Aktive opplevelser i storslått natur

Dersom storslått natur, avkobling og unike, lokale matopplevelser ligger nærere ditt hjerte, har Ryfylke mange perler på lur.

Helt i sjøkanten på Sand, med utsikt over båthavn, fjord og fjell, finner du Ryfylke Fjordhotell og BaseCamp.

Stedet inviterer til gode matopplevelser og flust av aktiviteter, som fisking, kajakkpadling eller hiking til Hellandsnuten.

Anbefalte utflukter er en rusletur i Sand sentrum, et besøk til laksestudioet og til spektakulære Høsebrua langs Suldalslågen.

Suldal generelt byr på flotte, lokale turmuligheter. Du kan også kombinere oppholdet med fjellturer til nærliggende Preikestolen eller Trolltunga.

Alternativt, ta helt fri og nyt naturen som del av hotellets vakre omgivelser.

Oppholdet passer for alle typer reisefølge, og særlig godt som base for en aktiv og morsom vennehelg eller en romantisk «getaway».

Det finnes også en rekke andre overnattingsmuligheter i samme område.

Tar du turen til Sandsbygda, ved lakseelva Suldalslågen, finner du Mo Laksegard. Dette gamle gårdsbruket er i dag et koselig feriested for hele familien, med både hytter, loftsleiligheter og gode fiskemuligheter. Her er det også mulig å bli med på den unike opplevelsen «laksesafari».

I Sauda tilbyr Kløver Hotel rom og leiligheter sentralt i sentrum, innerst i Saudafjorden, og på Nesflaten i Suldal ligger det familiedrevne designhotellet Energihotellet. Sistnevnte ble tegnet av den anerkjente arkitekten Geir Grung på 60-tallet, og rommer stilren norsk design og arkitektur, storslagen vestlandsnatur og lekre retter tilberedt av lokale råvarer. 

En fest for smaksløkene

Av matopplevelser anbefales en tur innom kokken Sebastian og Smaken av Ryfylke på Hjelmeland, et imponerende restaurantkonsept, akkompagnert med nydelig fjordutsikt.

Restauranten spesialiserer seg på lokale råvarer i sesong av ypperste kvalitet.

Menyen er satt sammen av flere mindre retter, slik at du som gjest har muligheten til å sanse deg gjennom den ene smaksfesten etter den andre.

Restauranten får levert råvarer fra en rekke lokale produsenter av blant annet eplesider, eplesaft, frukt og bær, laks, kveite og et lokalt ysteri.

Ryfylke er generelt et skattkammer for smaksløkene, og byr på en rekke aktører som har spesialisert seg på kortreiste delikatesser. Blant disse kan nevnes Fossane GardHøiland GardLilland BryggerihotellPreikestolen BasecampVerkshotellet og Haukalid 33/3.

Flere av disse tilbyr også helt unike overnattingskonsepter, og tilhørende aktiviteter.

 

Utforsk mer
Norgeskart