5f6c9682e56ca0b902cee2f0_IMG_2552

Komprimert storbyfølelse i deilige Haugesund

Når Haugesund går mot sommer, våkner en idyllisk småby med mye å henge fingrene i. Legg til kai midt i sentrum og opplev førsteklasses smaksopplevelser, småkonserter, øyhopping og unike nisjebutikker – alt i gåavstand fra hverandre.

Haugesund sentrum tilbyr et mangfold av opplevelser til deg som ønsker både «storbyvibber» og lave skuldre. Festivalbyen har rigget et alternativt – og vel så bra – program for 2020, og en trippende klar servicenæring står parat for å ta imot årets sommerturister.

FOTO:SCANDIC MARITIM

Overnatting

Vi må starte i en ende, hvor skal du bo? Som gjest i Haugesund vil du raskt oppdage at byens tilbud gir inntrykk av et innbyggertall som like gjerne kunne vært det dobbelte. Overnattingstilbudet er intet unntak. Bare i tilknytning til Haugesund sentrum finnes en rekke hoteller og overnattingsmuligheter, alle med sine særtrekk.


Hotellfølelsen, med morgenkaffe på terrassen og en god frokost, får du på blant annet Scandic MaritimThon Hotel SagaBanken Hotel og Sure Hotel Haugesund by Best Western. Førstnevnte er kjent for å servere Rogaland beste hotellfrokost. Av hensyn til sommerens særegne smitteverntiltak er frokostbuffeen fjernet, men her er utfordringen løst ved at frokosten serveres fra egen kokk ved disk som anretter etter gjestens ønsker. I Haugesund får du fortsatt egg og bacon om du ønsker det.

FOTO: GEIR ØYVIND GISMERVIK

Smedasundet Gjestehavn tilbyr båtplass midt i sentrum, langs Smedasundet og byens indrefilet av spisesteder, puber og utesteder. Ellers har Haugesund også sentrumsnære campingmuligheter ved Haraldshaugen camping. Campingplassen er nærmeste nabo til riksmonumentet Haraldsstøtten, ligger skjermet fra trafikkstøy i naturskjønne omgivelser og har tilgang til strand med badeplass.

For andre overnattingsmuligheter i Haugesund, se her.

FOTO: GEIR ØYVIND GISMERVIK

Hva kan du gjøre?

Haugesund er kjent for sitt kulturmangfold. Spekteret strekker seg fra nisjebutikker, gallerier og museer, til scenekunst, stand-up og konsertopplevelser. Sildajazzen har vært festivalbyen Haugesund sitt store flaggskip i mange år. Festivalen har tilpasset årets format til virkeligheten vi står i, og de ulike konsertene er som følge enda mer eksklusive enn tidligere. Også Filmfestivalen, Haugesund teater, Scenekraft, Festiviteten og museer og galleri har tilpasset sine tilbud og blir med det litt ekstra eksklusive med plass til færre mennesker.

FOTO: SCOTT SPORLEDER

For den shoppingglade rommer bykjernen kjedebutikker og et rikt utvalg av klesbutikker i ulike prisklasser. I tillegg er sentrum krydret med nisjebutikker som Shabby Records, Krimz kramz, Den lille bokbutikken, Formbar Glassverksted, Crush Concept, anerkjente tatoveringssjapper som Karma Tattoo, lokalt design, hi-fi spesialbutikker og så videre. I sentrum ligger også et eget kjøpesenter, Markedet.

FOTO: VISIT HAUGESUND

Øyhopping

Direkte fra folkelivet på indre kai, går daglig båtforbindelse til øysamfunn som Røvær, Utsira og Vibrandsøy. Røvær og Utsira tilbyr egne overnattingsmuligheter, spisesteder og er særlig tilrettelagt for syklister. På Røvær kan du blant annet ta turen til Kjærlighetsbroa via Friarvegen og henge en hengelås på gjerdet sammen med din utvalgte.

FOTO: SCOTT SPORLEDER

Mat og drikke

Haugesund bugner av restauranter og utesteder. Byen har et rikt utvalg matkonsepter, blant annet Naustet Spiseri, Hos Carlos, Dattera til Lothe, Jåblom Bakst, Oxe Burger, Brasseri Brakstad for å nevne noen. Indre kai i Haugesund beskrives som et mini Aker Brygge og er et perfekt sted for feriens første utepils. Kanskje akkurat det stedet du bør starte ferien i sommer om du tar turen til Haugesund.

Oversikt over flere spisesteder i Haugesund finner du her

FOTO: INVENTUM
Utforsk mer
Norgeskart